Gå till en nagelterapeut

De flesta av oss har hört talas om manikyr, och att man kan gå till en manikyrsalong eller liknande för att få sina naglar filade, lackade och omhändertagna på andra sätt. Färre av oss vet egentligen vad en nagelterapeut är, och vad man kan vänta sig inför ett besök till en sådan. Många som arbetar på skönhetssalonger har viss kunskap vad gäller hur du får snygga naglar, men yrket som nagelterapeut innebär mycket mer än att kunna måla någons naglar.

En nagelterapeut arbetar med många olika saker; givetvis relaterat till just dina naglar. Till att börja med krävs specifika utbildningar, där du både teoretiskt och praktiskt får lära dig om ergonomi, kundbemötande/service, produktkunskap och till viss del också anatomi och kemikunskap. Eftersom en nagelterapeut arbetar med samma slags plastmaterial som till exempel en tandläkare gör krävs det också att man vet vad det egentligen är som man arbetar med för ämnen och material – annars kan det skada såväl nagelterapeut som kund.

 

Nagelterapeut kan hjälpa dig med det mesta inom naglar

Besök en nagelterapeut

Vilka kan då besöka en nagelterapeut och vad får du hjälp med där? Givetvis kan alla göra ett besök på en salong, och för det mesta kan du själv välja vad och hur mycket du vill ha hjälp med gällande dina naglar. Du kan till exempel få hjälp med en nagelförlängning, måla och/eller dekorera dina naglar professionellt eller få en klassisk manikyr. Nagelterapeuter kan dessutom hjälpa dig med trasiga naglar, genom att bygga upp dem/laga dem och med olika tekniker förstärka dina naglar. Det kan röra sig om exempelvis en förstörd nagel i och med en olycka (du kanske har klämt den?) eller avbitna naglar som du vill bygga upp igen. Olika salonger erbjuder olika behandlingar och tekniker, men vare sig dina naglar är helt trasiga eller bara behöver lite extra kärlek hittar du något som passar dig hos de flesta nagelterapeuter.