Nagellack – trender och popularitet

Att måla sina naglar kan vara både roligt och avslappnande. Dessutom kan du variera naglarnas längd och form samt nagellackets färg eller mönster i nästintill en oändlighet. Precis som med många andra områden finns det olika trender som kommer och går vad gäller nagellack. Det kan handla om färger och nyanser på själva lacken, men också hur du väljer att kombinera dem. Utöver det finns det också vissa märken som är mer populära än andra, och vissa former av lack (till exempel gellack) som under en period köps mer än andra sorters lack.

Nagellack och populära märken

Färger och nyanser hos nagellack är ofta en smaksak. Blodröda lack är en klassiker som aldrig går ur tiden, det svarta lacket har blivit populär bland punkare och hårdrockare och det rosa lacket är omtyckt av unga som äldre. Idag finns det dessutom ett stort utbud av mer ”udda” färger och nyanser. Har du till exempel sett de populära lacken i metallic-nyanser, som minst sagt får dina naglar att sticka ut? Eller alla neonfärger? Det finns till och med lack idag som skiftar färg med din kroppstemperatur. Innovativa nagellack finns det alltså gott om, och deras popularitet kommer och går med det övriga modet.

Nagellacksmärken som har varit populära här i Sverige under en bra tid nu är till exempel Mavala, OPI, Essie och Depend. Utöver dessa märken har de allra flesta sminkmärken sina egna nagellack. Vad som gör dessa märken populära är förmodligen i synnerhet två faktorer; dels det stora utbudet av nagellack och dels hållbarheten. Just hållbarheten är en viktig faktor, för hur många av oss är inte trötta på lack som skavs av efter en dag eller som man måste måla minst tre lager med för att färgen ska komma fram ordentligt? Som sagt finns det alltid olika färgtrender, men de mest populära lacken är de mest hållbara.

 

Nagellack finns i alla möjliga färger och nyanser