Kosmetika – handla online eller inte?

E-handel är omåttligt populärt idag, vilket inte är särskilt konstigt. Att få sitta hemma i lugn och ro medan man bestämmer sig är för många betydligt skönare än att springa runt inne i stan på jakt efter en produkt. Som med det mesta finns det dock även nackdelar med e-handel. Många företag tar till exempel en leverans- eller fakturaavgift. Dessutom kan du inte ta och känna på produkten i fråga innan du köper den, vilket för vissa kan kännas lite riskabelt. Det finns också olika för- och nackdelar med e-handel beroende på typ av produkt du köper.

 

För- och nackdelar med kosmetika online

Kosmetika är idag populärt att handla på nätet. Där kan du enkelt jämföra priser mellan olika märken och läsa recensioner på produkterna. På många sajter kan du dessutom välja en kategori som du är intresserad av (till exempel läppar/läppstift) och därefter kunna se alla märken och produkter i just den kategorin. Det här sparar mycket tid. Du kan också lägga extra möda på att välja ut de egenskaper hos ett läppstift som just du är ute efter, utan att behöva springa mellan olika hyllor i en butik. För dig som är känslig mot vissa sorters produkter eller ämnen, och för dig som inte vill köpa smink testat på djur, är det också lättare att hitta passande produkter inom kosmetika online.

Ja, fördelarna med onlineshopping av kosmetika är många, men hur ser det ut med nackdelar? Eventuell leverans- och fakturakostnad nämnde jag i början. Kosmetika kan vara enklare att handla online än till exempel kläder, då smink inte är något du alltid behöver prova. Däremot kan detta ses som en nackdel, då exempelvis färger och nyanser inte alltid ser likadana ut på datorskärmen som i verkligheten. Dessutom ser färger olika ut beroende på hudton. Som med allt annat är det med andra ord lite av en chansning att beställa kosmetika online, men funkar det bra för dig så finns det inga större hinder!

Kosmetika blir mer och mer populärt att handla online